TEAMCOACHING

Bart is een creatieve denker. Met een andere invalshoek brengt hij scherpte in vraagstukken. Humor en een prettige omgang altijd inbegrepen.

 

Ingeborg Koster CMO Senior Adviseur (Zorgdomein)

06 51082216

 

TEAMCOACHING

Aandachtig en proces gericht

 

Teamwerk is een dynamisch proces. Soms is het grillig en moeilijk te doorgronden en een andere keer krijgt je team vleugels en lijkt alles te lukken. Je kunt ook de flow voelen of juist de hapering. Teamcoaching helpt deze processen te begrijpen en in de context te plaatsen. In veel gevallen zijn het begrijpelijke en gezonde groepsprocessen. Juiste aandacht kan een team helpen om zijn eigen krachten te (her)ontdekken of opnieuw op waarde schatten.

 

Bij teamcoaching staat het gewenste resultaat centraal. Dat is logisch want als team heb je een taak te verrichten en die moet aansluiten bij de missie, de visie en de beoogde waarden van de organisatie. Sommige resultaten worden door anderen bepaald, maar er is altijd ruimte voor invloed. Het is deze 'ruimte van invloed' dat het spel bepaalt.

 

Ik coach vanuit een oplossingsgerichte basishouding en een systemisch denkkader. Ik ga met het team op zoek naar elementen die helpen en welke elementen belemmerend werken. Soms moet er gesproken worden over wat verloren werd, voordat er weer ontwikkeling mogelijk is. Erkenning voor een ieders rol en loyaliteit is hierbij van belang. Teamcoaching hoeft niet per definitie langdurig te zijn. Soms zijn er slechts enkele coaching-sessies voldoende om weer oog te krijgen voor de toekomst.

 

Wil je meer weten over de wijze van coachen, of kosten? Stel je vraag!

Copyright © All Rights Reserved